Energetická terapie

Zpráva Organizace NATO pro vědu a technologii o integrativní medicíně v armádě definuje energetické terapie takto:

" Energetická medicína (terapie, léčba) se řadí mezi postupy alternativní medicíny. Energetická medicína pracuje s energiemi (často jemnými energiemi) lidského těla s cílem dosáhnout pozitivního účinku. Jedná se například o Reiki, Karunu, léčebný dotek, alfa stimulaci, rekonektivní léčení a duchovní léčbu. Akupunktura může být považována za formu energetické medicíny, protože je založena na pohybu energie (čchi)."

Jinou definici používá Národní centrum pro komplementární a integrativní zdraví amerického Národního ústavu zdraví:

"Terapie energetickým léčením - technika, která přenáší léčivou energii z rukou praktika do těla klienta, aby obnovila normální energetickou rovnováhu, a tedy zdraví. Terapie léčivou energií se používá k léčbě široké škály onemocnění a zdravotních problémů a často se používá s dalšími alternativními a konvenčními postupy."

Základním východiskem všech terapií této podskupiny je koncept životní síly neboli bioenergie. Je to pojem, který dosud není vědeckou medicínou přijímaný, přesto je inherentní součástí více různých alternativních léčebných systémů a postupů, jak tradičních, tak moderních. V tradiční čínské medicíně je bioenergie označována jako "čchi" , v ajurvédě "prána".

Další článek - Duchovní léčba

 

energetická terapie, energie, léčení

Předvolby soukromí
Soubory cookie používáme k vylepšení vaší návštěvy tohoto webu, k analýze jeho výkonu a ke shromažďování údajů o jeho používání. Můžeme k tomu použít nástroje a služby třetích stran a shromážděná data mohou být přenášena partnerům v EU, USA nebo jiných zemích. Kliknutím na „Přijmout všechny soubory cookie“ vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti

Přihlášení